Europese+Commissie+positief+over+tarwe%2Dexport
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Europese Commissie positief over tarwe-export

De Europese Commissie heeft de prognose voor de export van tarwe voor dit seizoen met 2 miljoen ton naar boven bijgesteld.

De verwachting is nu dat de Europese Unie in het seizoen 2019-2020 in totaal 28 miljoen ton tarwe gaat exporteren. De bijstelling van de prognose heeft onder meer te maken met de verhoging van de uitvoerbelastingen in Argentinië.

Verder heeft Australië door de droogte waarschijnlijk minder tarwe beschikbaar voor export. Economisch bureau Abares heeft de exportprognose voor Australië met 1,7 miljoen ton verlaagd tot 9,2 miljoen ton. Dit was vorig jaar 9,8 miljoen ton.

Groter exportvolume

Tot en met het begin van deze week hebben de Europese lidstaten al 12,8 miljoen ton tarwe verkocht naar bestemmingen buiten de EU. Daar tegenover staat een invoer van 1,1 miljoen ton. Vorig seizoen was het exportvolume rond half december bijna 7,4 miljoen ton en was 2,2 miljoen ton aangekocht van aanbieders buiten de EU.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer