Kamer wil innovatie sanering asbest sneller toepassen

De Tweede Kamer wil dat nieuwe veilige methoden voor asbestsanering sneller toegepast worden. Deze week is een motie van SGP en CDA aangenomen die het kabinet vraagt de certificering snel te vereenvoudigen.

Kamer+wil+innovatie+sanering+asbest+sneller+toepassen
© Harry Tielman

Op dit moment wordt voor certificering om onderzoeken gevraagd, terwijl onderzoek van het onafhankelijke TNO op basis van meetgegevens de veiligheid van sommige methoden al heeft bevestigd, stellen Chris Stoffer (SGP) en Maurits von Martels (CDA).

LTO Nederland, en ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten ijveren al langer voor de vereenvoudiging, die nu ook de steun van de meerderheid van de Tweede Kamer heeft gekregen. Vereenvoudiging kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren bij asbestsanering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer