Kamer+wil+innovatie+sanering+asbest+sneller+toepassen
Nieuws
© Harry Tielman

Kamer wil innovatie sanering asbest sneller toepassen

De Tweede Kamer wil dat nieuwe veilige methoden voor asbestsanering sneller toegepast worden. Deze week is een motie van SGP en CDA aangenomen die het kabinet vraagt de certificering snel te vereenvoudigen.

Op dit moment wordt voor certificering om onderzoeken gevraagd, terwijl onderzoek van het onafhankelijke TNO op basis van meetgegevens de veiligheid van sommige methoden al heeft bevestigd, stellen Chris Stoffer (SGP) en Maurits von Martels (CDA).

LTO Nederland, en ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten ijveren al langer voor de vereenvoudiging, die nu ook de steun van de meerderheid van de Tweede Kamer heeft gekregen. Vereenvoudiging kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren bij asbestsanering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer