SP+wil+ook+fosfaatrechten+voor+vleeskalveren
Nieuws
© Nieuwe Oogst

SP wil ook fosfaatrechten voor vleeskalveren

De kalverhouderij zou niet moeten worden uitgezonderd van dier- en fosfaatrechten. De sectoren moeten gelijkgeschakeld worden met het fosfaatrechtenstelsel voor melkvee.

Dat stelde SP'er Frank Futselaar donderdag tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer. Hij diende daarbij een motie van deze strekking in, waarover begin volgende week wordt gestemd. Volgens Futselaar kampt de vleeskalversector met dierenwelzijnsproblematiek, zoals bloedarmoede, luchtwegproblemen en een hoog antibioticagebruik. 'Daarbij zijn er lange transporttijden, terwijl het overgrote deel van het kalfsvlees is bestemd voor de export.'

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaf daarop aan dat het ministerie de kalversector goed in de gaten houdt en dat de sector zelf ook pleit voor minder import. Ze vindt het daarom te vroeg om in te grijpen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer