329+reacties+op+internetconsultatie+excretieforfaits
Nieuws
© Vredo

329 reacties op internetconsultatie excretieforfaits

De internetconsultatie over de nieuwe excretieforfaits die woensdag is afgesloten, heeft in totaal 329 reacties opgeleverd.

Vooral melkveehouders en vleesveehouders reageerden op de consultatie. Zo stelde een melkveehouder dat hij na de eerder opgelegde generieke korting van 8 procent bij deze nieuwe regeling opnieuw 200 kilo aan fosfaatrechten moet aankopen om dezelfde hoeveelheid melk te mogen produceren.

Veel vleesveehouders stellen dat de nieuwe normen deze sector keihard raken. De vraag om de normen ongemoeid te laten, komt dan ook meerdere keren voorbij.

Ook reageren mensen negatief op het feit dat voor vetweiders die geen melk meer geven, tot één jaar na de laatste afkalving fosfaatrechten nodig zijn. Verder klagen ondernemers onder meer dat er te weinig is overlegd met de sector.

Weer

 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer