Ruim+7500+subsidieaanvragen+voor+SDE%2B
Nieuws
© DIRK HOL

Ruim 7500 subsidieaanvragen voor SDE+

RVO.nl ontving de afgelopen maanden 7.525 subsidieaanvragen voor hernieuwbare-energieprojecten tijdens de najaarsopenstelling 2019 van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Er is ruim 9 miljard euro subsidie aangevraagd met een maximale subsidiabele jaarproductie van 43,6 petajoule.

Zon-PV blijft populair met 7.251 aanvragen en een aangevraagd budget van bijna 4,5 miljard euro. Daarnaast zijn er veertien aanvragen ingediend voor geothermieprojecten. Opvallend meer dan in voorgaande rondes. In de najaarsronde was 5 miljard euro budget beschikbaar. RVO.nl beoordeelt op dit moment de aanvragen op basis van de eisen van de regeling. Ook toetst de organisatie de projecten op technische, financiële en economische haalbaarheid.

Bedrijven en (non-profit)instellingen konden de SDE+-subsidie aanvragen van 29 oktober tot en met 14 november. Met deze subsidie stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de productie van duurzame energie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 9°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer