Mooi Wark-zanger brengt met 'Niet zonder ons' ode aan boer

Met een muzikale ode aan de boer gezongen door Mooi Wark-zanger Bert Koops viert vereniging De Boer als Gastheer uit het Vechtdal het vijfjarig bestaan. Titel van het lofdicht: 'Niet zonder ons'.

Voor het lied is de melodie van 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy gebruikt. De titel van de ode is 'niet zonder ons', met als ondertitel 'Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder'.

Het nummer is geschreven door Bert Nonkes en ingezongen door Bert Koops van de Drentse dialectrockband Mooi Wark. In de bijbehorende videoclip zijn beelden gebruikt uit bedrijfsfilms van de zestien agrarische ondernemers die zijn aangesloten bij De Boer als Gastheer.

Activiteiten

De vereniging ontstond november 2014 uit de Agrarische Natuur Vereniging Ommer Marke. De aangesloten ondernemers willen burgers informeren, interesseren en enthousiasmeren voor het agrarische platteland in het Vechtdal in Overijssel door diverse activiteiten. Een van de meest in het oog springende activiteiten zijn de Boerderij Verwendagen.

Met het nu gelanceerde lied wil de vereniging niet te veel de nadruk leggen op alle onrust die momenteel heerst in de sector, maar moet het juist gaan over hun enthousiasme voor het boerenbedrijf, het boerenwerk en het boerenleven. De vereniging hoopt met het lied alle boeren en boerinnen een hart onder de riem te steken en de burger uit te nodigen tot het bezoeken van boerenbedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer