ChristenUnie%3A+maatschappelijke+diensttijd+ook+bij+boer
Nieuws
© Dirk Hol

ChristenUnie: maatschappelijke diensttijd ook bij boer

Jongeren die meedoen aan de maatschappelijke diensttijd, moeten ook de mogelijkheid krijgen dit te doen op een boerderij. Dat wil de ChristenUnie.

'Zeker voor jongeren die ver van het platteland opgroeien, is dit een uitgelezen kans', zegt ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber. Als jongeren kiezen voor diensttijd op een boerderij, 'doen ze een onvergetelijke ervaring op, dragen ze een steentje bij aan de voedselproductie'.

Volgens Dik-Faber laat het recente boerenprotest in Den Haag zien dat er grote onvrede in de agrarische sector is over de kloof tussen boer en burger. Het voorstel kan er volgens de kleinste regeringspartij aan bijdragen die kloof te verkleinen.

Voorstel

De boerderij moet dan ook worden toegevoegd aan het aanbod voor jongeren die kiezen voor de diensttijd, vindt de ChristenUnie. Dik-Faber doet haar voorstel woensdagmiddag in debat met landbouwminister en partijgenoot Carola Schouten over de begroting van haar ministerie. De veelbesproken maatschappelijke diensttijd liep meerdere keren vertraging op, maar gaat in februari 2020 van start.

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer