Alle koeien Goes krijgen weidegang

Gemeente Goes is een van de veertig Nederlandse gemeenten waar alle koeien in 2018 weidegang kregen. Bijzonder is dat deze gemeente gemiddeld ook de meeste koeien per bedrijf heeft.

Alle+koeien+Goes+krijgen+weidegang
© Marije Stomps

De drie melkveehouders in Goes hebben samen bijna zevenhonderd koeien, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opvallend is ook de prestatie van Koggenland. Hier weiden alle 75 melkveehouders hun gemiddeld 86 koeien. Veel weidegemeenten liggen in Noord- en Zuid-Holland. In die provincies doen respectievelijk 94 en 93 procent van de bedrijven de koeien buiten.

Bij de top tien van melkrijkste gemeenten past gemeente Molenlanden met 89,3 procent het meest weidegang toe. De 265 melkveebedrijven daar hebben in totaal 22.873 koeien, waarvan er 20.427 buiten komen. De melkrijkste gemeente is overigens Súdwest-Fryslân. De 581 melkveehouders daar hebben samen 64.619 melkkoeien. Twee derde daarvan gaat de wei in.

Grave

De gemeente met de minste weidegang is Grave, geeft het CBS aan. De vijftien melkveehouders laten samen 435 van de 1.751 melkkoeien weiden, wat neerkomt op 24,8 procent. De veertien melkveehouders op Noord-Beveland doen het met 29 procent iets beter, hier grazen 498 van de 1.720 koeien in de wei.

Klik in het dropdownmenu voor meer opties.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer