Groot boerenprotest verstopt Berlijn

Boeren hebben dinsdag met hun trekkers de Duitse hoofdstad Berlijn nagenoeg lamgelegd. De boeren kwamen massaal naar Berlijn om te protesteren tegen het landbouwbeleid van de Duitse regering.

Groot+boerenprotest+verstopt+Berlijn
© @bakkie43

Rond het middaguur bego de demonstratie bij de Brandenburger Tor, nabij de Bondsdag in het centrum. In de aanloop daarnaartoe veroorzaakten de boeren opstoppingen in het verkeer en kwam het verkeer in het centrum van Berlijn bijna tot stilstand.


Volgens de politie ging het om 5.095 trekkers die onder begeleiding door de deelstaat Brandenburg naar Berlijn reden. De protesten richten zich op aangescherpte regels voor de bescherming van insecten en het milieu en het inperken van het uitrijden van mest ter bescherming van het grondwater. De organisatoren verwachten zo'n tienduizend boeren en vijfduizend trekkers bij de Brandenburger Tor.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer