Groot+boerenprotest+verstopt+Berlijn
Nieuws
© @bakkie43

Groot boerenprotest verstopt Berlijn

Boeren hebben dinsdag met hun trekkers de Duitse hoofdstad Berlijn nagenoeg lamgelegd. De boeren kwamen massaal naar Berlijn om te protesteren tegen het landbouwbeleid van de Duitse regering.

Rond het middaguur bego de demonstratie bij de Brandenburger Tor, nabij de Bondsdag in het centrum. In de aanloop daarnaartoe veroorzaakten de boeren opstoppingen in het verkeer en kwam het verkeer in het centrum van Berlijn bijna tot stilstand.


Volgens de politie ging het om 5.095 trekkers die onder begeleiding door de deelstaat Brandenburg naar Berlijn reden. De protesten richten zich op aangescherpte regels voor de bescherming van insecten en het milieu en het inperken van het uitrijden van mest ter bescherming van het grondwater. De organisatoren verwachten zo'n tienduizend boeren en vijfduizend trekkers bij de Brandenburger Tor.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer