Amsterdam staat maximaal 25 trekkers toe

Boeren die volgende maand willen protesteren op de Dam in Amsterdam mogen dat met maximaal 25 trekkers doen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema maandag aan Agractie laten weten.

Amsterdam+staat+maximaal+25+trekkers+toe
© Gertjan van der Wal

De boerenactiegroep wil vrijdag 13 december met boeren, burgers en bestuurders brunchen op de Dam. Met de actie willen de boeren aandacht vragen voor de stikstofkwestie en 'de kwaliteit van het Nederlandse voedsel met een lage milieubelasting helder onder de aandacht brengen'.


De burgemeester zegt het protest te ondersteunen, maar wil herhaling van de gebeurtenissen tijdens een eerder boerenprotest in Den Haag voorkomen. Het werd een chaotische situatie in die stad toen boeren met veel meer trekkers naar het Malieveld kwamen dan was afgesproken. Bij een later boerenprotest in Groningen werd een deur van het provinciehuis opengebroken en ontstond er korte tijd een grimmige sfeer.

Geen alcohol

Halsema stelt nog een aantal andere voorwaarden. Bijvoorbeeld dat het meebrengen of bezitten van alcohol op de demonstratielocatie niet is toegestaan en dat het Nationaal Monument op de Dam met rust moet worden gelaten. Er mogen daar geen objecten aan of op worden geplaatst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer