Termijnmarkt+maakt+pas+op+de+plaats
Nieuws
© Niels van der Boom

Termijnmarkt maakt pas op de plaats

De noteringen voor het aprilcontract van fritesaardappelen op de EEX-termijnmarkt daalt deze week een fractie van 17,80 euro naar 17,50 euro.

Daarmee komt er een einde aan de stijging van de termijnnoteringen vanaf begin november. Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt dat de koopbelangstelling op de termijnmarkt op dit moment tegenvalt en dat resulteert in een rustige stemming.

Ondanks het wisselvallige weer zijn de afgelopen periode nog heel wat aardappelen gerooid. Aviko schatte aan het begin van de week dat in Nederland nog zo’n 8 procent aardappelen in de grond zitten. Vooral in Noord-Holland is op dit moment nog sprake van een rooiachterstand.

Groot-Brittannië

In omliggende landen is met name in Frankrijk, Duitsland en nu ook België de aardappeloogst bijna afgerond. De grootse problemen worden gemeld vanuit Groot-Brittannië. Met name in de noordelijke teeltgebieden moeten de Britten nog meer dan 10 procent van het areaal rooien, blijkt uit een inventarisatie van het agrarische marktbureau AHDB.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 14°
  90 %
 • Vrijdag
  17° / 15°
  80 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  40 %
Meer weer