Campagne in Drenthe voor kleine windmolens

Vier Drentse Statenfracties willen dat provincie Drenthe bij de gemeenten pleit voor een soepel beleid voor de plaatsing van kleine windmolens in het buitengebied. Provinciale Staten hebben daarvoor een motie van D66, CDA, GroenLinks en de VVD aangenomen.

Campagne+in+Drenthe+voor+kleine+windmolens
© Michiel Elands

'De molens tot 15 meter zijn in veel Drentse gemeenten nog moeilijk inpasbaar in de regelgeving. Een handreiking vanuit de provincie hoe met aanvragen om te gaan, kan dan al helpen', zegt fractievoorzitter Anry Kleine Deters. Alleen Coevorden, Tynaarlo, De Wolden en Noordenveld hebben plaatsing tot nu toe mogelijk gemaakt.

Volgens Kleine Deters is er met name onder boeren voldoende belangstelling voor de plaatsing. 'Kijk maar naar Groningen, daar staan er nu zo'n tweehonderd op boerenbedrijven. Daar is vaak ook voldoende ruimte. Voorwaarde is wel dat ze passen in het landschap.' Ook aan LTO Noord, het DAJK en de Drentse Natuur- en Milieufederatie is gevraagd om plaatsing van kleine windmolens te ondersteunen. Zij zullen aanvragers gaan bijstaan met advies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer