Stikstofhelpdesk+ondergebracht+bij+BIJ12
Nieuws
© Dirk Hol

Stikstofhelpdesk ondergebracht bij BIJ12

De eerder aangekondigde 'stikstofhelpdesk' voor boeren is ondergebracht bij BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de twaalf provincies. Hier kunnen ondernemers met vragen over stikstof of het aanvragen van vergunningen terecht.

De helpdesk BIJ12 is het eerste aanspreekpunt voor burgers, agrariërs en ondernemers die vragen hebben over stikstof, de toepassing van het nieuwe beleid bij toestemmingsverlening en de AERIUS Calculator waarmee de stikstofuitstoot kan worden berekend. De provincies, of het ministerie dat daarvoor bevoegd is, kunnen vragen beantwoorden over een specifieke vergunning of toestemmingsbesluit. Een overzicht van hun contactgegevens staat op de website van BIJ12.

Website

Op de website van BIJ12 staat informatie over de toepassing van het beleid en het gebruik van de AERIUS Calculator 2019. Naast de veelgestelde vragen en de algemene informatie is hier de Instructie AERIUS Calculator te vinden. Op basis van de ontvangen vragen en de belangrijkste ontwikkelingen wordt de inhoud van de website steeds weer geactualiseerd, aldus het ministerie van LNV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
Meer weer