Noorderzijlvest verhoogt belasting ruim 5 procent

Waterschap Noorderzijlvest verhoogt de waterschapsbelasting voor volgend jaar met gemiddeld 5,4 procent. Een agrarisch bedrijf met 80 hectare landbouwgrond betaalt ongeveer 6.768 euro.

Noorderzijlvest+verhoogt+belasting+ruim+5+procent
© Geert Job Sevink

Een meerpersoonshuishouden met een huis, dat een WOZ-waarde heeft van 200.000, moet 410 euro betalen. De hogere tarieven zijn volgens het waterschap noodzakelijk, omdat het moet investeren in klimaatbestendig waterbeheer. 'Deze projecten kosten veel geld. We krijgen steeds meer te maken met hoosbuien, droogte en hogere temperaturen.'

Aan de ene kant moet overtollig water afgevoerd kunnen worden, aan de andere kant moet water waar nodig beschikbaar zijn, stelt het schap. 'Dat vraagt schone watergangen. Zowel het baggeren als het beschoeien hebben de laatste jaren minder prioriteit gehad.'

Gebiedsinrichting

Ook start Noorderzijlvest de uitvoering van de gebiedsinrichting van het Zuidelijk Westerkwartier. De uitvoering van natuurlijke herinrichting van polders De DijkenBakkerom, Drie Polders, Lettelbert en Dwarsdiep loopt door tot en met 2022. In Gaarkeuken wordt een waterzuivering gebouwd. Deze vervangt de bestaande exemplaren in Marum, Zuidhorn en Gaarkeuken. Het algemeen bestuur van waterschap Noorderzijlvest behandelt 27 november de begroting voor 2020.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer