Coalitie+akkoord+over+aanpak+stikstof
Nieuws
© Dirk Hol

Coalitie akkoord over aanpak stikstof

Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over stikstofmaatregelen die de woningbouw snel weer op gang moet brengen.

Premier Mark Rutte wilde dinsdag nog niet ingaan op details van het akkoord. Woensdag geeft het kabinet een toelichting. De overeengekomen maatregelen worden nu uitgewerkt. Donderdag debatteert de Tweede Kamer wederom over de stikstofaanpak.


De plannen die morgen worden gepresenteerd zijn bedoeld om volgend jaar de bouw van 45.000 tot 76.000 woningen weer mogelijk te maken. Een van de maatregelen die het kabinet waarschijnlijk neemt, is een verlaging overdag van de maximum snelheid op de snelwegen.

Opkoopregeling

Verder komt er mogelijk een opkoopregeling voor oude, vervuilende auto's. Eerder werd al bekend dat het kabinet studeert op de mogelijkheid om met een enzym in veevoer de stikstofuitstoot in de veehouderij terug te dringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer