Laatste+raming+duidt+op+iets+kleinere+hardfruitoogst
Nieuws
© DIRK HOL

Laatste raming duidt op iets kleinere hardfruitoogst

De hardfruitoogst komt iets lager uit dan juli dit jaar werd voorzien. De nameting van de oogstraming wijst dat uit.

Voor appels komt de definitieve oogstraming uit op 273 miljoen kilo, terwijl deze zomer nog 285 miljoen kilo werd voorspeld. De perenoogst wordt op 373 miljoen kilo gehouden, wat 6 miljoen kilo minder is dan de vroege oogstraming van 379 miljoen kilo. De Elstar-oogst is aangepast naar 109 miljoen kilo, wat zo'n 10 miljoen kilo onder het niveau van juli is.

Telers plukken volgens de laatste cijfers, van oktober, 283 miljoen kilo Conference. Ook hier is de teruggang ongeveer 10 miljoen kilo. De oogstraming van appels en peren is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Fruittelers Organisatie, GroentenFruit Huis en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
Meer weer