Boost voor Duitse beervaccinatie

In Duitsland is het gebruik van Improvac toegestaan om berengeur tegen te gaan. Producent Zoetis streeft naar een marktaandeel van 10 procent halverwege 2020.

Boost+voor+Duitse+beervaccinatie
© Twan Wiermans

Dat maakte de geneesmiddelenproducent bekend tijdens het Duitse congres voor praktiserende dierenartsen BPT in München. Om het gebruik van Improvac te stimuleren biedt Zoetis binnenkort een entservice aan die het optimale moment om te enten tegen berengeur vaststelt en het succes daarvan controleert.

Zoetis is van plan om halverwege volgend jaar ongeveer 45 vaccinatietechnici - voornamelijk boeren - in dienst te nemen en op te leiden. De vaccinkosten worden volgens het bedrijf inclusief vaccin, vaccinatie en succesgarantie maximaal 4 euro per beerbig.

Verdoven of vaccineren

Per 2021 wordt onverdoofd castreren in Duitsland verboden. Uit angst voor berengeur is beren mesten bij de Oosterburen geen optie. Het alternatief is verdoofd castreren of tegen berengeur gevaccineerde dieren leveren. Duitse supermarkten is dat om het even. Zij geven aan dat de kwaliteit van het product op de eerste plaats komt.

Vorige week maakte slachterij Tönnies bekend met Improvac behandelde varkens te accepteren en dat de berenkorting op deze dieren niet van toepassing zal zijn. Ze worden uitbetaald als slachtvarken. De slachterij rekent echter wel 3 cent per kilo geslacht gewicht waarvan de extra kosten voor geur- en smaakproeven worden betaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer