Zorg 50Plus om dry misting in supermarkt

50Plus plaatst vraagtekens bij het gebruik van dry misting in supermarkten. Kamerleden Corrie van den Brenk en Simon Geleijnse willen van minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten hoe hij omgaat met de kans op een legionellabesmettingen door deze apparaten.

Zorg+50Plus+om+dry+misting+in+supermarkt
© Peter Smit

Dry mistingapparaten verspreiden een fijne mist. Supermarkten gebruiken deze methode om hun groente en fruit langer vers te houden. Op die manier hebben de winkeliers minder plastic verpakkingsmateriaal nodig.


De Kamerleden van 50Plus vragen zich af of er voldoende toezicht is op het tegengaan van legionella in de systemen. De Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt legionellabeheer noodzakelijk, stellen de Kamerleden, maar zij constateren dat dit niet gebeurt.

Alternatieve methoden

Volgens de Kamerleden hebben zich twee situaties voorgedaan waarbij het gebruik van dry mistingapparatuur tot legionella leidde, zij het niet bij gebruik in een supermarkt. Tot slot vragen Van den Brenk en Geleijnse zich af of supermarkten alternatieve methoden hebben om groente en fruit langer vers te houden en het gebruik van plastic te minimaliseren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer