Marqt herijkt strategie, commissarissen stappen op

De raad van commissarissen bij supermarktketen Marqt is opgestapt. De in 2008 opgerichte supermarkten had als doel korte ketens met boeren te sluiten, maar is nog altijd niet winstgevend.

Marqt+herijkt+strategie%2C+commissarissen+stappen+op
© Peter Smit

De voltallige raad van commissarissen (RvC) van Marqt is opgestapt, meldt RTL Z. Het bedrijf heeft dat bevestigd. Eerder deze maand vertrok ook directievoorzitter Joost Leeflang bij de winkelketen. Volgens een woordvoerder moet het opstappen van de raad worden gezien in het licht van een herijking van de strategie van de winkelketen. De RvC bestond uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Die opzet zou niet passen bij de nieuwe koers van Marqt.


Marqt heeft negentien winkels in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De oprichters stelden zich als doel een duurzaam alternatief te bieden voor de reguliere supermarkten, onder meer via kortere ketens met boeren en tuinders. In het versassortiment van de winkels zijn veel streekproducten van boerenbedrijven te vinden.

Locaties

Na een eerste pilotwinkel groeide Marqt uit naar negentien winkels. Deze zijn te vinden op centraal gelegen locaties in de drie genoemde steden. Zo zit in Den Haag een grote vestiging op steenworp afstand van het Binnenhof. Sinds de oprichting in 2008 schreef Marqt nooit zwarte cijfers. Er is veel geïnvesteerd in de uitrol van het aantal winkels. Vorig jaar nog werd in Amsterdam een vestiging geopend met een vernieuwd concept. Tot een rendabel bedrijfsmodel is het echter nog niet gekomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer