Amazone+verkoop+250%2E000+zaaimachines
Nieuws
© Amazone

Amazone verkoop 250.000 zaaimachines

Met meer dan 250.000 verkochte zaaimachines heeft Amazone een bijzonder jubileum. Nu heeft Amazone een breed scala aan machines in werkbreedtes van 2,5 tot 15 meter.

De oorsprong van de geschiedenis van de zaaimachine gaat terug tot 1947. Heinrich Dreyer ontwikkelde destijds de eerste zaaimachine D1 met een werkbreedte van 2 meter, die was uitgerust met het innovatieve Elite-zaaiwiel voor fijn en normaal zaad.

Vanaf 1966 kwam met de D4-zaaimachine voor het eerst in combinatie met een RE-schudeg een actieve zaaicombinatie op de markt. Het volgde model D7 uit 1972 op en werd een van 's werelds bestverkochte zaaimachines aller tijden. Met de introductie van RPD DrillStar in 1988 bood Amazone de eerste bandenpakkerrol aan als alternatief voor de kooirol en packerwals.

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van mechanische zaaicombinaties is de Cataya met een nauwkeurig doseersysteem, een optioneel elektrisch aangedreven zaai-as en een centraal instelcentrum voor snelle aanpassing en kalibratie van het doseersysteem.

Pneumatisch

Naast de mechanische zaaimachines werd het segment van pneumatische zaaitechniek vanaf 1995 in het assortiment opgenomen. De basis hiervoor werd gelegd met een pneumatische frontpakker zaaitank in combinatie met een rotorcultivator en een bandenpakkerzaaimachine.

Daarna volgde de ontwikkelingen zoals de bekende pneumatische zaaimachine AD-P, evenals verdere optimalisaties tot de huidige Centaya. De Centaya is uitgerust met een elektrisch aangedreven doseerrollen voor het zaad.

Cirrus

Om aan de vraag naar efficiëntere zaaicombinaties en passieve grondbewerkingsmachines te voldoen, werd de getrokken pneumatische zaaimachine Cirrus voor grote percelen in 2001 voorgesteld met passieve werktuigen met een werkbreedte van 3 tot 6 meter.

Het vlaggenschip van deze serie is de onlangs gepresenteerde Cirrus-CC. Deze heeft een druktank van 4.000 liter met twee elektrische doseerapparaten. Dankzij een extra transportleiding is het mogelijk om gelijktijdig twee verschillende soorten zaad volgens de double shoot-methode uit te brengen.

Direct zaaien

Een andere mijlpaal werd bereikt met de introductie van de directe zaaimachine NT en de opvolger van de Primera DMC voor direct zaaien, mulchzaaien en het conventionele zaaien in het segment van grootschalige zaaitechniek. Door de uitvinding van het beitelkouter was het nu mogelijk om direct op verschillende onbewerkte bodems te zaaien.

Naast de Primera DMC is het programma voor getrokken zaaimachines voor grote percelen het afgelopen decennium uitgebreid met de introductie van de tandenzaaimachines Cayena en Condor. Dankzij hun speciale zaaischijven en de grote werkbreedtes tot 15 meter, kunnen beide zaaimachines een hoge capaciteit op de meest verschillende grondsoorten realiseren.

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer