Peeters+Group+introduceert+eerste+online+configurator
Nieuws
© Peecon Group

Peeters Group introduceert eerste online configurator

Peeters Group introduceert op Agritechnica in Hannover de eerste online configurator. Met deze innovatieve tool kan de boer zelf zijn gewenste maatwerkmachine samenstellen.

Peeters Group is bekend van de machines Peecon, Tulip en Pitbull. Jaren geleden is binnen het bedrijf het idee tot stand gekomen om een tool te ontwikkelen waardoor de boer zelf zijn landbouwmachines kan samenstellen.

Het idee erachter is dat iedere boer een maatwerk landbouwmachine nodig heeft voor een optimale bedrijfsvoering. Het juiste type landbouwmachine is namelijk afhankelijk van de specifieke bedrijfssituatie.

Gebruiksvriendelijk

Bijzonder aan de configurator van Peeters Group is de gebruiksvriendelijkheid, het overzicht en de snelheid waarmee de boer zelf zijn machine kan samenstellen. ‘Om deze voordelen te realiseren, hebben we veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van de configurator’, zegt Dannie Peeters, eigenaar van Peeters Group.

Op Agritechnica kunnen de dealers en eindgebruikers voor het eerst kennis maken met de configurator voor (landbouw)machines. Na Agritechnica zal Peeters Group op korte termijn een groot aantal nieuwe landbouwmachines toevoegen aan de configurator.

Bijvoorbeeld de nieuwste innovatie: de eerste Topliner voermengwagen met drie vijzels. Peeters Group beschikt al over een volwaardige lijn voermengwagens met één tot vier vijzels, maar nu ook binnen de Topliner-serie.

Dealers

De configurator geeft dealers een tool in handen om de klant optimaal van dienst te zijn. ‘Onze dealers kunnen samen met de boer de machine samenstellen en vervolgens direct bestellen bij Peeters Group. Dit zorgt voor gemak, snelheid en een lage foutmarge’, zegt Peeters.

De configurator heeft ook een positief effect op de interne processen bij Peeters. ‘Doordat wij nu specifiek de wensen van de boer weten, verlagen we de foutmarges. Dit zorgt ervoor dat we sneller én nog beter de ideale landbouwmachine voor de klant kunnen produceren’, zegt commercieel directeur Sjors van Deursen. ‘Dit zal ten goede komen aan de levertijden.’

De visie van Peeters Group is dat iedere boer wereldwijd eenvoudig zijn optimale landbouwmachine moet kunnen samenstellen met de configurator. Om dit te realiseren, is het team van engineers druk bezig met het ontwerpen en klaar maken van de nieuwste machines voor deze configurator.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer