Mens: sta achter boeren (video update)

Actieboeren doen zondagochtend een dringend verzoek op de politiek in het televisieprogramma Business Class op RTL7. Presentator Harry Mens laat in een reactie nu al weten achter de boeren te staan.

Agractie voerde zaterdag met een grote groep boeren en trekkers actie op de boulevard in Noordwijk aan Zee, door zendtijd te claimen bij de bekende ondernemer, makelaar en TV-presentator. Dat lukte.

Mens, wiens vader bollenteler was, stelt dat hij de boeren begrijpt en achter ze staat. De boeren krijgen van hem daarom een podium om de politiek wakker te schudden.

Statement

Agractie wil een statement maken door een eerlijke en begrijpelijke boodschap over stikstof, Natura 2000 gebieden en het voorgenomen kabinetsbeleid te verkondigen.

'Wist u dat de stikstof van vliegtuigen boven de 900 meter nergens meegeteld wordt?'

In de ochtend werden de boeren toegesproken door jonge boerin Anja Henken namens de leiders van de actie. Er waren op dat moment zo'n 70 trekkers en 100 boeren aanwezig bij Hotel van Oranje, waar het programma Business Class wekelijks wordt opgenomen.

Boodschap

Henken sprak de boeren zo'n zes minuten toe met een inhoudelijk verhaal over stikstof, dezelfde boodschap heeft ze daarna in het televisieprogramma en hieronder via Nieuwe Oogst TV kunnen brengen.

'Wist u dat de stikstof van vliegtuigen boven de 900 meter nergens meegeteld wordt? En wist u dat de uitstoot van vrachtschepen niet altijd meegeteld wordt, dat veel industrieen geen milieuvergunning hebben en niet eens bekend is hoeveel stikstof ze uitstoten?


RTL7

De boeren werden positief ontvangen door de makers van het programma en Hotel van Oranje. Hotelmedewerkers serveerden koffie, thee en broodjes. De boeren hadden op hun beurt streekproducten en bloembollen meegebracht.

Gisterenavond liet televisiemaker Mens al diverse media weten dat de boeren best 'een paar minuten zendtijd' van hem kunnen krijgen. Het programma wordt op zondagochtend uitgezonden bij RTL7 om 10.30 uur.

Boerenprotest Agractie Noordwijk 1
Boerenprotest Agractie Noordwijk 1 © Agractie

Boerenprotest Agractie Noordwijk 2
Boerenprotest Agractie Noordwijk 2 © Agractie

Boerenprotest Agractie Noordwijk 3
Boerenprotest Agractie Noordwijk 3 © Agractie

Boerenprotest Agractie Noordwijk 4
Boerenprotest Agractie Noordwijk 4 © Agractie

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer