SeedNL wil goed zaaizaad voor kleine boeren

SeedNL is een publiek-privaat samenwerkingsverband met als doel om de zaaizaadsector in vooral ontwikkelingslanden te versterken om zo de productiviteit van lokale boeren te verbeteren.

SeedNL+wil+goed+zaaizaad+voor+kleine+boeren
© Haijo Dodde

Dit initiatief is deze week tijdens de internationale Wereldvoedseldag gelanceerd. Het samenwerkingsverband bestaat uit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Plantum de branchevereniging voor bedrijven werkzaam met zaden en jonge planten.

In een persbericht meldt Plantum dat project onder SeedNL gericht zijn op training van boeren om betere gewassen te telen en om daarmee meer inkomen te genereren. In de projecten is er veel aandacht voor de beschikbaarheid van goede zaden.

Door te werken aan de toegang en het gebruik van goed kwaliteitszaad van voedingsgewassen, wil SeedNL bijdragen aan de productie van veilig, voedzaam en voldoende voedsel. De kwaliteit van zaden en jonge planten is belangrijk om een goed gewas te realiseren en daarmee goede en ruime beschikbaarheid van producten.

Gezonder voedsel

Optimale opbrengsten kunnen volgens Plantum worden gehaald door goede zaden te combineren met de juiste teeltmethoden. Goede zaden en jonge planten dragen ook bij aan efficiënt gebruik van hulpbronnen door lokale boeren, het bevorderen van werkgelegenheid, veiliger en gezonder voedsel, en het omgaan met de effecten van klimaatverandering.

SeedNL werkt naar een gemeenschappelijke agenda met de samenwerkende partners en andere relevante stakeholders om via samenhangende projecten deze doelen te bereiken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer