Telers bestellen helft bietenzaad in vroegbestelling

Suiker Unie meldt dat bijna 50 procent van de totaal verwachte hoeveelheid bietenzaad voor 2019 al is besteld.

Telers+bestellen+helft+bietenzaad+in+vroegbestelling
© Koos van der Spek

De agrarische dienst van de suikerfabrikant maakte afgelopen week de balans op van de vroegbestelling. Van het bestelde zaad is ruim 50 procent van rassen met een resistentie tegen bietencysteaaltjes. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar.

Ook kiezen meer bietentelers voor rhizoctoniaresistente rassen. Dat aandeel is in de vroegbestelling meer dan 40 procent. De drie grootste bietenrassen in de vroegbestelling zijn BTS 7105R (20 procent), BTS 5270 N (19 procent) en BTS 2345 N (12 procent). Ongeveer driekwart van het bestelde bietenzaad voor het teeltseizoen 2019 gaat behandeld worden met het insecticide Force.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer