Ekoplaza en Marqt bundelen krachten

Supermarktketen Marqt wordt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van de biologische keten Ekoplaza. De combinatie wil haar positie op het gebied van biologische en duurzame retail en groothandel in de Benelux uitbreiden.

Ekoplaza+en+Marqt+bundelen+krachten
© Kenzo Reeder/Marqt

Marqt was de afgelopen periode actief op zoek naar een strategische samenwerkingspartner voor de toekomst. Het samengaan van beide organisaties is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Daarnaast zal er via juridische weg nog wel een formele bekrachtiging worden gevraagd aan de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend.

Founding shareholder Plantwijck, het management van Marqt en laatst toegetreden aandeelhouders Social Impact Ventures en Triodos Organic Growth Fund zeggen in Udea de ideale partner gevonden te hebben die kans biedt om het duurzame gedachtengoed van Marqt toekomstbestendig voort te zetten.

Eetwinkels

Marqt blijft als retailer en merk behouden voor de toekomst en zal vanuit haar Amsterdamse basis focussen op kleinere eet- en drinkwinkels, Marqt keuken en online. Wel zal een rationalisatie van het winkelportfolio plaatsvinden. In eerste instantie zal het aantal winkels het komende jaar teruggaan naar tien tot twaalf rendabele winkels.

'Marqt schaalt terug naar tien tot twaalf rendabele winkels'

Het bedrijf wil vanuit hier weer verder bouwen. Geholpen door de bestaande infrastructuur van Udea gaat Marqt focussen op zowel online bezorging als ook een forse uitbreiding van de capaciteit van Marqt Keuken. Het komende jaar wordt gebruikt om een doordacht en zorgvuldig samenwerkings- en integratieplan uit te werken.

Udea hoopt met de overname te profiteren van de veranderende behoeften en wensen van de grootstedelijke consument en de toenemende verkoop van biologische- en duurzame producten en verse maaltijden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer