EkoPlaza zet zich in voor actie Bionext

EkoPlaza zet zich in voor de actie van Bionext tegen het octrooi op de rode paprika. Wie tussen 15 en 28 oktober biologische paprika’s koopt bij EkoPlaza, draagt 1 euro per kilo bij aan deze actie.

EkoPlaza+zet+zich+in+voor+actie+Bionext
© Bionext

Het octrooi op de rode paprika is in handen van Syngenta en betreft de resistentie tegen wittevlieg, een eigenschap die bij wilde paprika’s in de natuur voorkomt.

Syngenta

Met het octrooi krijgt Syngenta de eigendomsrechten over alle paprika (en peper)zaden, -planten en -vruchten die een natuurlijke afweer hebben tegen witte vlieg.

Bionext verzet zich samen met een internationale coalitie tegen dit octrooi. De organisaties in die coalitie willen dat de Europese octrooiwetgeving wordt aangepast zodat dit soort octrooien in de toekomst niet meer mogelijk zijn.

Bionext

Bionext is blij met de steun van EkoPlaza en andere bedrijven in de biologische sector.

Maaike Raaijmakers, projectleider: ‘Met octrooien op eigenschappen van klassiek veredelde planten versterken bedrijven zoals Syngenta en Monsanto hun machtspositie in de wereldwijde zaadhandel. De strijd hiertegen kost veel tijd en geld. Door de actie van EkoPlaza horen al hun klanten over dit probleem en kunnen we gezamenlijk een vuist maken.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer