Nieuw streekmerk Betuws Best ziet het levenslicht

Het nieuwe streekmerk Betuws Best is zaterdag officieel gelanceerd.

Nieuw+streekmerk+Betuws+Best+ziet+het+levenslicht
© Tys Hallema

Alle agriproducenten in de Betuwe kunnen zich aansluiten bij het beeldmerk, tot nu toe hebben tien bedrijven dat al gedaan. Onder hen zuivelproducten, fruittelers en landgoedwinkel Natuurlijk Gruun. Die laatste deelnemer was ook gastheer van de lancering. Met Betuws Best worden de producten van de bedrijven herkenbaar als afkomstig uit de streek, is de gedachte achter het beeldmerk.

De initiatiefnemers van Betuws Best willen op die manier streekproducten beter op de kaart zetten, zowel regionaal als landelijk. ‘We mogen trots zijn op wat we hier allemaal produceren’, zegt Eric Stuurbrink, fruitboomkweker en bestuurslid van Tree Centre Opheusden (TCO). We hebben het grootste laanboomgebied van Europa. Dat moeten we veel meer uitdragen want veel mensen weten dat niet.’

De Gelderse landbouwgedeputeerde Peter Drenth mocht de lancering voor zijn rekening nemen. ‘Voor iedereen die over stikstofzaken wil praten; kom zo even naar me toe’, begon hij zijn toespraak. ‘Maar laten we het ook hebben over hoeveel moois we hier produceren. Koop elders niet, wat de Betuwe u biedt.’

Het logo van Betuws Best
Het logo van Betuws Best © Tys Hallema

Droom

Het idee voor Betuws Best komt uit de koker van Jolijn Zwart. ‘Ik had al jaren een droom, dat ik een supermarkt binnenloop en dat ik direct producten uit eigen streek zie waar ik bewust voor kan kiezen’, zegt ze over haar motivatie. ‘Betuws Best moet consumenten helpen om producten uit de omgeving te herkennen.’

Betuws Best is ontwikkeld door de Stichting Platteland Rivierenland en het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland. Ook diverse streekproducenten waren betrokken bij de ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer