Kabinet heeft stikstofpuzzel nog niet gelegd

Het kabinet heeft nog geen antwoord geformuleerd op de voorstellen die de commissie-Remkes vorige week deed om de stikstofimpasse te doorbreken. Maandag was er tussen de regeringspartijen overleg over dit advies.

Kabinet+heeft+stikstofpuzzel+nog+niet+gelegd
© Jan van Liere

Premier Mark Rutte en vicepremiers Hugo de Jonge (CDA), Kajsa Ollongren (D66), Carola Schouten (ChristenUnie) en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 e CU vergaderden maandagmiddag over de stikstofcrisis. Aan het begin van het overleg schoven ook de specialisten van de fracties aan. De coalitiepartijen zijn zeer verdeeld over de stikstofproblematiek.

Na afloop wilden betrokken ministers en fractievoorzitters weinig kwijt over het overleg. Volgens ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers ‘is het nu aan het kabinet’. Maar ‘er zit schot in’ het overleg, zei staatssecretaris Menno Snel (Financiën), en volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) liggen er ‘helemaal geen taboes’ op tafel.

Lastige knoop

Wel waarschuwt Van Nieuwenhuizen dat de knoop lastig te ontwarren is. ‘Het is behoorlijk gecompliceerd allemaal, dit raakt alle sectoren in Nederland.’ Dat onderkent ook vicepremier Hugo de Jonge, die benadrukte dat het kabinet ‘nog volop aan het puzzelen’ is.

Wanneer het kabinet met zijn eerste oplossingen komt, willen de bewindspersonen nog niet kwijt. In de ministerraad op vrijdag ‘zal er ongetwijfeld ook over gesproken worden’, aldus Van Nieuwenhuizen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer