ZuivelNL reageert op bericht DDB

Het is onjuist dat ZuivelNL en de daarin samenwerkende organisaties van plan zijn of hebben aangeboden om wat voor zaak dan ook via een algemeenverbindendverklaring te regelen. ZuivelNL is dat ook niet van plan.

ZuivelNL+reageert+op+bericht+DDB
© Ida Hylkema

Dat zegt ZuivelNL vandaag in reactie op een persbericht van Dutch Dairymen Board (DDB) over de stikstofdiscussie.

De passage in het rapport van de commissie-Remkes waarin wordt gesproken over een algemeenverbindendverklaring, verwijst niet naar ZuivelNL, maar naar een wettelijke regeling in het algemeen, stelt ZuivelNL.

Commissie-Remkes

'In onze reactie van 26 september op het rapport van de commissie-Remkes hebben we aangegeven dat we als samenwerkende partijen betrokken willen zijn bij de nadere uitwerking van het beleid. Dat is namelijk in het belang van de Nederlandse melkveehouders', schrijft ZuivelNL.

'Ook hebben we in onze reactie een aantal zorgpunten genoemd, onder andere over hoe om te gaan met latente ruimte. Letterlijk staat in onze reactie daarover het volgende: (ZuivelNL) spreekt zijn zorgen uit over de manier waarop zal worden omgegaan met latente ruimte op bedrijven.'

Betrokken

'Met nadruk wijze we erop dat 'betrokken willen zijn bij de uitwerking van beleid' niet betekent dat we dat beleid gaan uitvoeren.'

Dit statement is opgesteld door ZuivelNL en de samenwerkende organisaties LTO-vakgroep Melkveehouderij, Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt - Melkveehouderij (NAJK), Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), Biohuis-melkveehouderij en Netwerk GRONDig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer