Alliance%2Dband+wint+zilver+op+Agritechnica
Nieuws
© Alliance

Alliance-band wint zilver op Agritechnica

De Alliance 398 MPT heeft een zilveren medaille gekregen bij de Agritechnica Innovation Award. De prijswinnaar is de eerste landbouwband ter wereld die op de weg een snelheid tot 100 kilometer per uur haalt.

Deze band, ontworpen voor landbouwtrucks, betekent een doorbraak in landbouwtransport. In het veld gedraagt de Alliance 398 MPT zich als een landbouwband, op de openbare weg als een normale band die hoge topsnelheid combineert met een veilig en comfortabel rijgedrag.

Agrotrucks hoeven niet meer aan de rand van het veld te wachten om met gewassen te worden gevuld. Vanaf nu kunnen ze direct het veld op en naast een oogstmachine of maaidorser worden ingezet. Eenmaal geladen kunnen ze de openbare weg op om de gewassen met een snelheid tot 100 kilometer per uur naar hun volgende bestemming te brengen.

Goede tractie

De flotatieband heeft een geheel stalen radiale constructie. Deze landbouwband biedt bovenal goede tractie, een hoog draagvermogen en goede bodembeschermende eigenschappen. Daarnaast is de band ook geschikt voor gebruik op de weg met hoge snelheid.

Het Central Tire Inflation System verandert de banddruk in korte tijd van een hoge druk voor het rijden op de weg naar een lage druk voor toepassing op het veld en vice versa. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt. De bandenspanning kan in het veld worden verlaagd naar 0,8 bar, op de weg worden verhoogd naar 6,5 bar. Door dit nieuwe direct transportconcept is extra materieel (bijvoorbeeld graankarren) overbodig, zodat er kan worden bespaard op mankracht, tijd en brandstof, terwijl het werk aanzienlijk efficiënter verloopt.

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer