Cerescon bij beste robotbedrijven ter wereld

De selectieve oogstrobot Sparter voor witte asperges van Cerescon is één van de zes finalisten van de Agro Innovation Lab Robotics Challenge 2019.

Cerescon+bij+beste+robotbedrijven+ter+wereld
© Cerescon

De jury was onder de indruk van de innovatieve oplossing van Cerescon. 'Ik zou heel blij zijn als we de eerste waren die de Sparter op Oostenrijkse velden hadden', zegt Reinhard Wolf, CEO van RWA Raiffeisen Ware Austria AG. De marktintroductie van de Sparter is gepland voor 2020.

De Robotics Challenge wordt georganiseerd door Agro Innovation Lab, het innovatieplatform van BayWa AG en RWA Raiffeisen Ware Austria AG. Dat zijn twee van de grootste spelers in de wereldwijde agrarische sector. De Robotics Challenge 2019 begon dit voorjaar met de identificatie van 129 hightech agrarische bedrijven van over de hele wereld.

Oogstkosten halveren

Na meerdere selectierondes werden zes van de meest veelbelovende bedrijven gekozen als deelnemers voor de finale. Cerescon was één van hen. De oogstrobot Sparter gaat de oogstkosten voor witte asperges halveren. Behalve deze kostenreductie, geeft de Spartel ook meer en betere kwaliteit asperges dankzij de gepatenteerde ondergrondse detectiemethode.

Het veroorzaakt minder ondergrondse schade dan handmatig oogsten en vermindert de violette kleur en open koppen van de asperges. Het marktintroductiemodel wordt een zelftrekkende 1-rijige versie. Cerescon is het eerste bedrijf ter wereld dat met succes een automatische aspergeoogstmachine op de markt brengt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer