Boerenactie tegen extremisten

Een groep boeren voerde zondag actie in Scheerwolde naar aanleiding van de bezetting van een varkensstal in Boxtel door dierenactivisten.

Volgens Eline Vedder, een van de initiatiefnemers, deden er ruim honderd boeren mee. 'Wat er maandag in Boxtel gebeurde, vinden wij niet normaal! Wij staan op tegen polarisatie en voor normaal met elkaar omgaan, ook als je van mening verschilt! Daarom schrijven wij met meer dan honderd trekkers 'doesnormaal' in het land', meldt ze op haar Facebookpagina. Ook zijn daar filmpjes van de protesterende boeren te zien.

De actievoerende boeren zeggen open te staan voor dialoog en verandering. Maar daarover moet dan wel op een opbouwende manier met elkaar worden gesproken. 'Sta op om keuzevrijheid niet te laten gijzelen door extremisten', luidde de boodschap van de boeren. 'Sta op vóór normaal met elkaar omgaan, ook als je van mening verschilt. Sta op om keuzevrijheid niet te laten gijzelen door extremisten', aldus de boeren.

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer