Boerenstatement met trekkers na bezetting Boxtel

De trekkeractie op een weiland in Scheerwolde is een groot succes. Dat zegt melkveehouder Eline Vedder uit Ruinerwold in de studio van Nieuwe Oogst TV.

'We hebben een oproep gedaan onder boeren en daar is massaal op gereageerd', geeft Vedder aan. De trekkers op het land vormden samen het woord #doesnormaal. 'Op de grond kon je er geen chocola van maken, maar vanuit de lucht kon je de hashtag duidelijk zien.'


De boeren reageren met de actie op de bezetting van een varkensstal, vorige week maandag in Boxtel. 'Wat er daar maandag gebeurde, vinden wij niet normaal! Wij staan op tegen polarisatie en voor normaal met elkaar omgaan, ook als je van mening verschilt! Daarom schrijven wij met meer dan honderd trekkers '#doesnormaal' in het land.'

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer