Geen schadelijke stoffen in Brabants water

Er worden geen kwalijke stoffen gevonden in het Brabantse drinkwater. Hiermee reageert Brabant Water op het rapport 'De kwaliteit van bronnen van drinkwater in Nederland' van kennisinstituut KWR.

Geen+schadelijke+stoffen+in+Brabants+water
© Pixabay

In het rapport staat dat er, ondanks alle inspanningen, concentraties van stoffen als gewasbeschermingsmiddelen en nitraat in het grondwater worden aangetroffen. Dit zou leiden tot een verslechtering van de grondwaterkwaliteit.

De hoogte van de concentraties verschilt per locatie en diepte en zijn afhankelijk van regionale invloeden. Maar de genoemde stoffen worden volgens Brabant Water niet aangetroffen in het Brabantse drinkwater. Om de drinkwatervoorziening ook voor de toekomst veilig te stellen, is het wel belangrijk om nu maatregelen te nemen om de grondwaterkwaliteit te verbeteren. Dit benadrukt Brabant Water op www.brabantwater.nl.

Dit gebeurt volgens het waterbedrijf al. Lokale waterprojecten met agrariërs als Schoon Water voor Brabant en Bodem-Up hebben effect. Het KWR-rapport bevestigt de noodzaak deze initiatieven te versnellen en intensiveren, zodat de benodigde impact vergroot wordt, zo laat Brabant Water weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer