NVP sluit zich aan bij Vertrouwensloket

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft zich aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Hiermee zet de NVP zich in om verminderde dierzorg en dierenleed in de pluimveehouderij te voorkomen.

NVP+sluit+zich+aan+bij+Vertrouwensloket
© Peter Wijnands

Voor de NVP is het een logische stap om zich aan te sluiten bij het vertrouwensloket. De vakbond hecht er waarde aan om incidenten te voorkomen. 'Het is belangrijk dat er professionele hulp en ondersteuning worden geboden aan pluimveehouders die in een situatie van verminderd dierenwelzijn komen', stelt voorzitter Hennie de Haan van de NVP. 'Deze boeren komen veelal onbewust en onbedoeld in die situatie terecht.'

Met het ondertekenen van het afsprakenkader zet de NVP zich in voor het tijdig signaleren en aanpakken van verwaarlozing in de pluimveesector. Erfbetreders kunnen hun zorgen over het welzijn van pluimvee en pluimveehouders bespreken met dit landelijke meldpunt. Ook burgers kunnen aankloppen bij het vertrouwensloket.

Boeren in nood

In totaal werken nu 27 partners mee aan het loket. Ze hebben samen afspraken gemaakt met als doel: signaleren en voorkomen van verminderde zorg of verwaarlozing van landbouwhuisdieren. In vergelijking met andere landen staan dierengezondheid en -welzijn in Nederland er goed voor. Toch was en is er nog steeds sprake van boeren in nood.

'Dankzij deze brede vertegenwoordiging vanuit de veehouderij wordt door erfbetreders verminderd dierenwelzijn steeds eerder gesignaleerd en daarmee vroegtijdig verder leed voor de veehouder en landbouwhuisdieren voorkomen', meldt voorzitter Jeannette van de Ven van Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Het loket is een initiatief van de veehouderijsector.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer