CDA%3A+mobiel+bereik+platteland+moet+beter
Nieuws
© Geert Job Sevink

CDA: mobiel bereik platteland moet beter

CDA Friesland wil een beter bereik van mobiele telefoons op het platteland. Volgens de fractie laat de ontvangst te wensen over.

'In verschillende dorpen is er geen of slecht mobiel bereik, doordat er onvoldoende gsm-masten in de buurt aanwezig zijn', stelt CDA-Statenlid Attje Meekma. Volgens haar kan het gevolg hiervan zijn dat het alarmnummer 112 in een noodsituatie niet kan worden bereikt.

'Wij vragen de gedeputeerde om dit uit te zoeken', zegt Meekma. 'Wij willen van het college weten of die in beeld heeft hoe groot de problematiek is en dit anders in kaart te brengen en aan te kaarten in Den Haag en bij de mobiele providers.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  16° / 6°
  65 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
Meer weer