Gelderland+wil+voorlopen+met+streekproducten
Nieuws
© VidiPhoto

Gelderland wil voorlopen met streekproducten

De provincie Gelderland moet voorop lopen als het gaat om de promotie van streek- en regioproducten.

Gelderland is volgens gedeputeerde Peter Drenth een wezenlijke schakel in de voedselketen zoals we die kennen in Nederland. 'En streekproducten en korte ketens horen daar absoluut bij', aldus Drenth.

De gedeputeerde reageert daarmee op vragen van Statenlid Dirk Vreugdenhil (ChristenUnie), naar aanleiding van een recente brief van minister Schouten die meer waardering wil voor Nederlandse streek- en regioproducten.

Volgens Vreugdenhil was dat 'een voorzet, die we als provincie Gelderland niet mogen missen'. Vreugdenhil roept op om de door Schouten aangekondigde handelsmissie naar Gelderland te halen.

Drenth is het daar mee eens. 'Dat lijkt me evident', zei hij woensdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Op 20 september vindt op ambtelijk niveau een eerste bijeenkomst plaats over het onderwerp. De gedeputeerde zal het aanbod om de handelsmissie te ontvangen daar neerleggen.

De ChristenUnie-politicus deed ook een oproep om regelgeving rond streekproducten te vereenvoudigen. Daar kan Drenth echter niks aan doen. 'Het ministerie heeft daar een loket voor. Maak daar gebruik van, het is niet handig om dat in de provincie te doen.'

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer