Tandje+bijgezet+in+sluiten+kringloop
Nieuws
© Koen van Wijk

Tandje bijgezet in sluiten kringloop

In programma Duurzaam Boer Blijven in Midden-Delfland komt meer aandacht voor individuele begeleiding. Met kleine groepen en intensieve vergelijking van bedrijfscijfers wordt gewerkt aan het beter sluiten van hun kringloop.

Dat blijkt uit afspraken die gemeente Midden-Delfland en LTO Noord Delflands Groen hebben gemaakt over het programma voor het nieuwe seizoen van Duurzaam Boer Blijven. Met meer aandacht voor individuele bedrijfscijfers hoopt de projectleiding de prestaties in kringlooplandbouw over de hele linie omhoog te tillen. Daarnaast komen er themagroepen voor kruidenrijk grasland en waterkwaliteit.

Om het programma na 2020 te vervolgen, zoekt gemeente Midden-Delfland naar nieuwe financiering. 'We zijn trots op onze koppositie in kringlooplandbouw. Mede dankzij het IODS-fonds hebben wij hier al meer dan tien jaar een programma rond deze duurzame werkwijze', zegt programmacoördinator Kees Boks namens de gemeente.

Vervolgfinanciering

'In 2020 is het IODS-geld behorend bij de aanleg van de A4 op, daarom zijn we in overleg met omliggende steden voor vervolgfinanciering. Het belang van een sterke melkveesector en daarmee een open groen landschap in Midden-Delfland is ook in hun belang', stelt Boks.

Binnen de 'Gebiedstafel Central Park Midden-Delfland' wordt verkend hoe de continuïteit van Duurzaam Boer Blijven is te borgen. 'Ook werken we aan korte ketens met Delft. Daarin kan de landbouw direct zijn waarde voor de stedeling aantonen.' In oktober volgt een startbijeenkomst van het nieuwe programma Duurzaam Boer Blijven Midden-Delfland, waar zo'n 35 boeren aan deelnemen.

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer