Jumbo+en+AH+genomineerd+voor+%27Liegebeest%2DAward%27
Nieuws
© Albert Heijn

Jumbo en AH genomineerd voor 'Liegebeest-Award'

McDonald's, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn zijn genomineerd als Liegebeest van het jaar, heeft Wakker Dier bekendgemaakt. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie wordt er onder meer gelogen over kip en over de verzorging van lammetjes.

Met de jaarlijkse actie wil Wakker Dier de aandacht vestigen op misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn. 'Bedrijven verbloemen dierenleed met mooie praatjes in plaats van echte stappen te zetten voor dierenwelzijn', licht Anne Hilhorst van de organisatie toe.

Consumenten kunnen van 26 augustus tot en met 15 september stemmen op de meest misleidende claim.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer