RVO%2Enl+keurt+stamboekactiviteiten+CRV+goed
Nieuws
© Nieuwe Oogst

RVO.nl keurt stamboekactiviteiten CRV goed

De Coöperatie Koninklijke CRV is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) goedgekeurd als erkend stamboek voor de fokprogramma's van alle 21 rassen waarvoor dit in Nederland was aangevraagd. Daarmee blijven de stamboekerkenningen van CRV van kracht.

Erkende stamboeken moeten in het fokprogramma van een ras beschrijven hoe wordt gewerkt richting het vastgestelde fokdoel voor dat ras. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om activiteiten als het bijhouden van een stamboek, het reglementeren van de fokwaardeschatting en het beschrijven hoe het fokdoel wordt bereikt.

Om die erkenning te behouden, heeft Coöperatie CRV een beschrijving van haar activiteiten ingediend bij RVO.nl. Die laatste gaf op 8 augustus zijn fiat voor de stamboekactiviteiten.

Alle 21 rassen

De erkenning geldt voor alle 21 melk-, dubbeldoel- of vleesrassen. Daarbij gaat het om Aberdeen Angus, Dexter, Limousin, Belgisch Witblauw, Fleckvieh, MRIJ, Blaarkop, Fries-Hollands, Marchigiana, Blonde d'Aquitaine, Holstein-Friesian, Montbéliarde, Brandrode Rund, Hereford, Piemontese, Brown Swiss, Jersey, Verbeterd Roodbont, Charolais, Lakenvelder en Wagyu.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer