Paardenslachter+voor+de+rechter+om+fraude
Nieuws
© Vidiphoto

Paardenslachter voor de rechter om fraude

Slachthuis Van Hattem uit Dodewaard en de directeur worden maandag en dinsdag berecht voor hun rol bij een paardenvleesschandaal van vijf jaar geleden. Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Van Hattem paardenvlees verwerkt in producten die werden verkocht als rundvlees. Daarmee zou de 52-jarige directeur een illegale winst van 2,5 ton hebben opgestreken.

• Lees ook: Van Hattem Vlees mag weer slachten

Ook een vleeshandelaar uit Doesburg en een vrieshuis in Olst zijn in de zaak aangeklaagd. In 2014 ontstond grote ophef toen bleek dat er was gesjoemeld met paardenvlees. Slachterij Van Hattem zou ook meer paarden hebben ingekocht dan uit het slachtregister bleek en het was uit de bedrijfsadministratie niet af te leiden waar dat paardenvlees was gebleven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer