Hoger beroep OM in paardenvleesfraudezaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld in de strafzaken tegen slachthuis Van Hattem in Dodewaard en directeur Ben van Hattem wegens fraude met paardenvlees.

Hoger+beroep+OM+in+paardenvleesfraudezaak
© Vidiphoto

De aanklager vindt de straffen die de rechtbank in Den Bosch heeft opgelegd te laag, laat een woordvoerder weten. De rechter veroordeelde de directeur van het slachthuis tot 324 dagen celstraf, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Tegen hem was drie jaar celstraf geëist. Zijn bedrijf kreeg een boete van 47.500 euro terwijl 150.000 was gevraagd.


Bij Van Hattem werden ongeveer 550 pony's geslacht en verwerkt. Het paardenvlees werd gemengd met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. Het bedrijf en de directeur maakten zich daarmee schuldig aan valsheid in geschrifte, oordeelde de rechter

Europees schandaal

De werkwijze bij Van Hattem kwam aan het licht na het Europese paardenvleesschandaal in 2013 die partijen in de vleessector waakzamer maakte. Een Franse afnemer van het rundvlees van Van Hattem ontdekte in 2014 dat er ook paardenvlees in was verwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer