Elf+nominaties+voor+prijs+GroenTechniek+Holland
Nieuws
© Hendrik Begeman

Elf nominaties voor prijs GroenTechniek Holland

‘Elektrisch en duurzaam, dat zijn dé trends in de innovaties’, stelt de vakjury van GroenTechniek Holland. De jury heeft elf innovaties genomineerd voor de innovatieprijs Gouden Klavertje Vier.

Op de vierde editie van de tweejaarlijkse groenvakbeurs presenteren standhouders diverse primeurs voor groenprofessionals. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn. Dit leverde elf nominaties op. De meest opvallende wint op de eerste beursdag het Gouden Klavertje Vier.

‘De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties op gebied van elektrische aandrijving en duurzame oplossingen. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is’, aldus de vakjury.

Nominaties

De elf genomineerde innovaties zijn:
- Feedtuber : RM5000 Bokashi bagger voor fermenteren van bermgras, groenafval en andere biomassa tot vruchtbare bodemverbeteraar.
- GTJ Green Technology Janssen: Berky Hybride volledig elektrisch aangedreven maaiboot die 8 uur werkt op lithium-ion accu’s.
- Hemos Machinebouw: Luctor 332 maaivoertuig met twee maaiarmen en voertuigbreedte van slechts 1,77 meter.
- Hermans Company: Farmtrac 20E volledig elektrische compacte trekkers die niet onderdoet voor trekkers met brandstofmotor.
- JJ Dabekausen: De houthakselaar Rabaud Xylomix 150E is volledig accu-aangedreven door lithium-ion accu.
- John Deere dealers Kraakman Perfors & GroeNoord: De Michelin X Tweel Turf radiaalband zonder lucht die immuun is voor scherpe objecten.
- Merlo/de Lille: Tre Emme MM160C werktuigdrager met klepelmaaier voor bermonderhoud met 3D-maaikop voor rotatie- en kantelbewegingen.
- Milati Grass Machines: Intelligent One duurzame, precieze lijntrekker met 100 procent gps-besturing.
- New Holland: Xpower, chemievrije methode van elektrotechnisch bestrijden van wortelonkruiden in werkbreedtes van 1 en 3 meter.
-RAMM: De Rootwave Pro. chemievrije methode van elektrotechnisch, individueel selectief bestrijden van wortelonkruiden met hoogspanning.
- Wim van Breda: Metron P48 RC radiografisch bestuurde werktuigdrager met hybride aandrijving.

GroenTechniek Holland is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. Voor meer informatie: www.groentechniekholland.nl.

Weer

 • Maandag
  17° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  17° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  20 %
Meer weer