Topcon heeft oplossing voor goed klaarleggen land

Topcon Positioning Systems introduceert een diepteregeling voor grondbewerkingsmachines. Sensoren zorgen voor een nauwkeurige en gecontroleerde instelling van de diepte.

Topcon+heeft+oplossing+voor+goed+klaarleggen+land
© Eigen Foto

Grondbewerking is een fundamentele bewerking in de landbouw om grond voor te bereiden door deze mechanisch te bewerken. Vanwege wisselende omstandigheden kunnen de werktuigen inconsistent zijn. Een minder nauwkeurigere grondbewerking leidt onder meer tot slechtere kieming en onkruidbestrijding.

Topcon heeft hiervoor de Norac Tillage Depth Control (TDC) ontwikkeld. Deze oplossing maakt gebruik van contactloze ultrasone sensortechnologie en brengt hiermee een nauwkeurige regeling op de markt. De gronddieptecontrole zorgt voor een consistente en herhaalbare voorbereiding en uitvoering van de grond.

Obstakels

De sensoren zijn uitgerust met op maat gemaakte algoritmen en identificeren en onderscheiden obstakels om de gewenste diepte te behouden. In tegenstelling tot elke andere oplossing, is deze specifiek ontworpen om verschillende veldomstandigheden te kunnen compenseren: nat, droog of terrasvormig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer