Verdachte+brand+pluimveehouderij+langer+vast
Nieuws
© Archief

Verdachte brand pluimveehouderij langer vast

De 27-jarige verdachte van brandstichting bij een pluimveehouderij in Kiel-Windeweer blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van rechtbank Noord-Nederland woensdag besloten.

De brand brak zondagmorgen 7 juli uit in twee stallen met vleeskippen. Het vuur kostte honderdduizend kippen het leven. Half juli meldde de verdachte zich op het politiekantoor in Hoogezand. Dat deed hij nadat de politie dreigde camerabeelden openbaar te maken waarop de man te zien was.


Kort daarna meldde het Dagblad van het Noorden, na een gesprek met de familie van de man, dat de man in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli onder invloed zou zijn van drugs en drank. Hij had een schuurfeest in het nabijgelegen Zuidlaarderveen bezocht. De politie zegt hier gedurende het onderzoek niets over, laat een woordvoerder weten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 8°
  50 %
 • Zaterdag
  11° / 10°
  70 %
Meer weer