Minder aanvoer bij Vechtstromen door kapotte pompen

Door problemen met de pompen kan Waterschap Vechtstromen minder oppervlaktewater aanvoeren naar het eigen beheergebied. De aanvoer is beperkt tot 40 procent van het werkgebied.

Minder+aanvoer+bij+Vechtstromen+door+kapotte+pompen
© Koos van der Spek

De oorzaak daarvan is dat Vechtstromen het afgelopen weekeinde te maken had met technische problemen bij een aantal gemalen. Die pompen water vanuit het IJsselmeer en de IJssel richting Zuidoost-Drenthe, het Vechtdal en Noord-Twente. Daarom heeft het waterschap een aantal inlaten, waarmee het water uit de kanalen haalt, dichtgedaan. Om die reden is het waterpeil op een aantal plaatsen in het bovengenoemde gebied gedaald.

Volgens Vechtstromen zijn de problemen inmiddels verholpen en kan het schap weer water aanvoeren. Toch duurt het naar verwachting nog enkele dagen voor het waterpeil weer is hersteld. 'Tot die tijd vragen we ondernemers en agrariërs om goed op te letten of beregenen nog mogelijk is in gebieden waar de beregeningsregeling geldt. Het is verstandig om hierover in contact te blijven met collega-ondernemers en het waterschap', zegt een woordvoerder.

Oppervlaktewater

Op hoger gelegen delen in het werkgebied van Vechtstromen geldt sinds 18 juli een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater. Een droogtepagina op de site van Vechtstromen toont via een interactieve kaart in welke gebieden nog oppervlaktewater mag worden onttrokken en waar de beregeningsregeling van kracht is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer