Overslag agribulk in Rotterdamse haven gedaald

De overslag van agribulk in de Rotterdamse haven daalde in de eerste zes maanden van het jaar 7,2 procent. In totaal werd 4.850.000 ton verwerkt in de periode januari tot en met juni. Dat heeft Havenbedrijf Rotterdam bekendgemaakt.

Overslag+agribulk+in+Rotterdamse+haven+gedaald
© Anton Dingemanse

De daling heeft volgens het Havenbedrijf diverse oorzaken. De agribulkmarkt is erg afhankelijk van weersinvloeden en de kwaliteit van de oogst. In het eerste halfjaar is er minder geïmporteerd naar Europa, omdat er in Europa zelf meer geoogst is dan voorgaand jaar.

In het algemeen liet het havenbedrijf mooie cijfers zien. De haven heeft in de eerste zes maanden van 2019 een overslag gerealiseerd van 240,7 miljoen ton, een nieuw record. Dat is 3,4 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2018. De groei van de containeroverslag zette door met 4,8 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018, eveneens een nieuw overslagrecord.

Gas

Andere positieve uitschieters waren er in de marktsegmenten ruwe olie (+2,8 procent) en LNG (+94 procent). De groei in ruwe olie werd gedreven door meer import van goedkopere olie uit de Verenigde Staten. LNG groeide vooral door toegenomen export van Amerikaans gas naar Europa.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer