Glastuinbouw+Nederland+wil+legale+cannabisteelt
Nieuws
© Bedrocan

Glastuinbouw Nederland wil legale cannabisteelt

Glastuinbouw Nederland pleit voor legaliseren van medicinale cannabisteelt in Nederland. Dat heeft de ondernemersorganisatie bekendgemaakt in reactie op enkele telers die aangeven hiermee aan de slag te willen.

Op dit moment is de teelt van medicinale cannabis in ons nog niet legaal. Glastuinbouw Nederland is van mening dat deze teelt moet worden gelegaliseerd, zodat de cannabis op een verantwoorde en duurzame manier in een circulaire kas kan worden geteeld. Duidelijke wetgeving is hierin wel een voorwaarde, stelt de organisatie.

Glastuinbouw Nederland voert een aantal argumenten aan om de lobby en legale kennisontwikkeling en -uitwisseling te ondersteunen. Het gebruik van medicinale cannabis wordt in steeds meer landen legaal, omdat het diverse medische klachten kan verminderen of pijnklachten kan verzachten.

Kwalitatief hoogwaardig

De Nederlandse glastuinbouw is volgens de ondernemersorganisatie door zijn innovatie vermogen in staat de wereld te voeden met gezonde groenten. Maar ook om die te voorzien van kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten. Deze dragen bij aan een gezonde levensstijl. Glastuinbouw Nederland wil met medicinale cannabis eenzelfde bijdrage leveren aan het welzijn of herstel van patiënten.

Bekijk meer over: