Minder middelen in water Bleiswijk

Glastuinders in Bleiswijk zorgen voor minder meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater door het terugdringen van lozingen. Dat stelt Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Minder+middelen+in+water+Bleiswijk
© Koen van Wijk

De glastuinders gingen de afgelopen maanden in samenwerking met het hoogheemraadschap, gemeente Lansingerland en Glastuinbouw Nederland hiermee aan de slag. Volgens hoogheemraad Agnes van Zoelen heeft dit effect.

'Na de gebiedsgerichte aanpak in het eerste deel van de polder Bleiswijk zijn er nog steeds meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen te vinden in het oppervlaktewater, maar we zien de concentraties wel afnemen. Een mooi resultaat in een toch korte periode.'

Zuidelijk deel

Glastuinders in het zuidelijk deel van de polder gaan nu met de gebiedsgerichte aanpak aan de slag.

Om de meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen helemaal terug te dringen blijft actie van tuinders nodig, stelt het hoogheemraadschap. 'Belangrijk is dat de waterkringloop bij de bedrijven wordt gesloten. In dat geval zijn er helemaal geen lozingen meer.'

Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard blijft in het noordelijk deel de waterkwaliteit controleren en samen met de tuinders werken aan schoon water.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer