Warme+saneringsregeling+later+opengesteld
Nieuws
© Twan Wiermans

Warme saneringsregeling later opengesteld

De Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) wordt niet 15 augustus, maar later dit najaar opengesteld. De regeling waarvoor 180 miljoen euro beschikbaar is, bevindt zich nog in het goedkeuringstraject van staatssteun van de Europese Commissie, meldt minister Schouten van Landbouw.

Het doel van de regeling is het verminderen van geuroverlast in veedichte gebieden. Varkenshouderijlocaties die geuroverlast voor omwonenden veroorzaken en die willen stoppen, kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Zodra de staatssteungoedkeuring verkregen is, kan de Srv definitief worden gemaakt. De minister verwacht dat de inschrijving dit najaar wordt geopend.

Route

De Europese Commissie moet de staatssteun goedkeuren. Is die gegeven dan wordt de definitieve regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Deze stappen zijn onderdeel van het proces om de regeling open te kunnen stellen, schrijft het ministerie. Om varkenshouders voldoende tijd te geven om een zorgvuldige afweging te maken, zit er enige tijd tussen publicatie in de Staatscourant en openstelling van de Srv.

Op dit moment loopt het goedkeuringstraject van staatssteun door de Europese Commissie nog, waardoor publicatie van de Srv in de Staatscourant nog niet mogelijk is. Zoals eerder dit jaar omschreven in de Kamerbrief Concept Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), was de openstelling van de Srv voorzien op 15 augustus.

De regeling zal naar verwachting in het najaar voor een periode van zes weken worden opengesteld voor inschrijvingen. Dan kunnen varkenshouders zich via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aanmelden voor de regeling. Op het moment dat de goedkeuring van de Europese Commissie er is, kan de verdere planning definitief worden vastgesteld.

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer